Zaljubljenici u avanturističke sportove imaju priliku pobliže upoznati još nedovoljno otkrivene, iznimne prirodne ljepote dalmatinske Zagore.

Pustolovnu utrku Cetina Adventure organizira Klub avanturističkih sportova Cetina adventure uz pomoć Planinarskog društva Svilaja, Avanturističkog kluba Osmica Biciklističkog kluba Vlaji - Sinj i Dalmatia Explorer, sa zajedničkim ciljem promicanja sporta i jedinstvenih krajolika Cetinske krajine.

Utrka prolazi kroz rijeku Cetinu, divlji krajolik dijela Kamešnice i Dinare, a cilj je u gradu Sinju. Natjecatelje očekuju kajak, plivanje, vožnja MTB-a, penjanje, absail, skokovi sa stijena u vodu, prelazak preko užeta i razna druga iznenađenja.

Osim svladavanja prirodnih prepreka i nametnutih izazova, uz suočavanje sa nepredvidljivim vremenskim uvjetima, Cetina Adventure kao timsko natjecanje ohrabruje i jača zajedništvo sudjelovanja u paru, potiče zdrav duh u zdravom tijelu.

Utrka testira granice ljudske izdržljivosti, snagu volje - pokazuje kako pobijediti ne znači prvi doći do cilja.

Mob: +385 98 601 533 (Petar Mandac)
Email: cetinaadventure@gmail.com
Datum: 06. lipnja 2015.

Revijalna utakmica između Delmata i Rimljana osmišljena je oslanjanjem na povijesne činjenice povezane s nadgrobnim spomenikom Gaja Laberija.

Samostalni umjetnik Dean Poljak, u svrhu promicanja teorije o nastanku nogometa na ovim prostorima, izradio je repliku nadgrobnog spomenika i osmislio igru prilagođenu vremenu nastanka stele.

Utakmica je zapravo kazališna predstava komičnog karaktera, s pravilima igre koja su izmišljena i u duhu antičkog vremena. Glavni glumci su car Dioklecijan i carica Priska sa svojim savjetnicima, okruženi stražarima i vojnicima u loži. Na terenu su glazbari, sudac, deset delmatskih igrača i deset rimskih igrača, svi odjeveni u izvorne kostime.

Utakmica Delmata i Rimljana 26.07.2015.
Trg dr. Franje Tuđmana
Promotori kulturnog događanja Gaj Laberije
Tel: +385 (0)99 780 7107
Web: www.infolaberije.blogspot.com
Kontakt osoba: Dejan Poljak