Humanitarna akcija ''Strka za malo srce'' (11.07.2015)

Trail i treking klub Strka organizira humanitarnu akciju ''Strka za malo srce'' kojom će se prikupljati sredstva za udrugu ''Veliko srce malom srcu'' koja vodi brigu o djeci sa srčanim  problemima. Trenutno udruga prikuplja novac za AVD uređaje - prijenosne uređaje za oživljavanje u slučaju zastoja rada srca i novac od ove akcije ide u tu svrhu. Akcija će se odvijati na način da će članovi i prijatelji TTK Strka trčati nedavno uspostavljenom hodočasničkom Stazom Gospi Sinjskoj iz Rame (BiH) do Solina u njenoj punoj dužini od 148 km. Dio trkača će pretrčati cijelu stazu, a dio će se priključiti na određenim dijelovima staze, ovisno o tome koliko tko misli da će moći istrčati. Volonteri udruge će u Sinju i Solinu  u vremenu u kojem se očekuju trkači imati postavljen štand gdje će dijeliti promotivne materijale udruge i skupljati donacije. Akcija ima potporu HGSS-a, pa će tako u pratnji trkača na stazi cijelo vrijeme biti jedno njihovo vozilo.

TTK Strka poziva sve da se priključe akciji bilo trčeći  ili uplatom donacije. Donacije se mogu uplatiti na račun udruge: 2360000-1101574313, s naznakom: Strka za malo srce.  Za bilo kakva pitanja može se obratiti na ttkstrka@gmail.com ili na mob 098 1829644.

Revijalna utakmica između Delmata i Rimljana osmišljena je oslanjanjem na povijesne činjenice povezane s nadgrobnim spomenikom Gaja Laberija.

Samostalni umjetnik Dean Poljak, u svrhu promicanja teorije o nastanku nogometa na ovim prostorima, izradio je repliku nadgrobnog spomenika i osmislio igru prilagođenu vremenu nastanka stele.

Utakmica je zapravo kazališna predstava komičnog karaktera, s pravilima igre koja su izmišljena i u duhu antičkog vremena. Glavni glumci su car Dioklecijan i carica Priska sa svojim savjetnicima, okruženi stražarima i vojnicima u loži. Na terenu su glazbari, sudac, deset delmatskih igrača i deset rimskih igrača, svi odjeveni u izvorne kostime.

Utakmica Delmata i Rimljana 26.07.2015.
Trg dr. Franje Tuđmana
Promotori kulturnog događanja Gaj Laberije
Tel: +385 (0)99 780 7107
Web: www.infolaberije.blogspot.com
Kontakt osoba: Dejan Poljak